Firmahistorie

Frank Baadsgaard har altid vidst, at han skulle være fragtmand. Hjemme på den lille ø Fur i Limfjorden skulle Frank som barn løftes ind i lastbilen hos naboen, fragtmand Arne Kristen­sen, da han skulle med på de første ture. Siden, da Frank Baadsgaard var i lære som mekaniker, tog han af og til en afløser-tur for naboen, og siden gled Frank Baadsgaard ind som fast ferieafløser samtidig med, at han passede det job som distributions-chauffør, han tog efter læretiden som mekaniker.

 

"Det skulle være noget med last­biler - så meget vidste jeg. Og jeg var parat til at slå til, da Arne Kristensen i slutningen af 2002 fortalte, at han ville sælge sin fragtmandsforretning," siger Frank Baadsgaard, der l. februar 2003 overtog rute 959 i det nordøst­lige Salling og på Fur.

 

Større enheder nødvendige

Det gjorde ham til det senest tilkomne medlem af Danske Fragtmænd a.m.b.a. - og i øvrigt til Danmarks yngste fragtmand. Forretningen omfattede en lastvogn og en mindre bil til distribution af pak­ker, men Frank Baadsgaard erkendte nødvendigheden af de større enheder og slog til, da der bød sig en mulighed for at udvide forretningen. Fragtmand Jens Jensen i Oddense ville sælge sin fragtrute, der dækkede resten af Sal­ling, og atter slog Frank Baadsgaard til. Endelig købte han i november 2004 fragtmand Vagn Dalgaards fragtrute i Durup.

 

Frank Baadsgaard har i dag 3 biler og kører fragt i det østlige og nordlige Salling samt på Fur. Der er tale om udprægede landruter med mange små kunder, som Frank Baadsgaard og hans to chauffører kender personligt.


"Det giver os mulighed for at yde den individuelle service, som netop er Danske Fragtmænds kendemærke," siger Frank Baadsgaard, der har ambitioner om at udvide forretningen yderligere, hvis muligheden byder sig.

Frank ombord på Furfærgen

 

Nyder friheden - trods alt

Hans dag starter på kontoret ved 5.30-tiden, og ved 8-tiden kører han fra Fur mod fragtcentralen i Skive. Molerværket på Fur, LB Truckservice og det forholdsvis nystartede bryggeri på Fur er faste kunder hos Frank Baadsgaard. Han er selvsagt også et kendt ansigt på færgen til Fur, der er et lidt specielt element i transport på de kanter.

 

"For en øbo som mig er færgeturen jo blot noget, man automatisk regner ind. Færgen sejler faktisk uafbrudt, når der er biler at sejle med, så vi mærker ikke væsentlige forsinkelser af den grund," siger Frank Baadsgaard.
Ved 11-tiden går turen atter fra Skive mod nord, og dagen sluttes ved 16-17-tiden med lidt mere kontorar­bejde.

 

"Det er ikke et job at være fragt­mand. Det er en livsstil, og det kræver mange timer. Men jeg vidste, hvad jeg gik ind til, og jeg nyder den kontakt, jeg har med mine kunder og den frihed, der trods alt er forbundet med jobbet som selvstændig. Man sidder jo i hvert fald med en fornemmelse af, at man selv bestemmer," siger Frank Baadsgaard med et glimt i øjet.

 

Uddrag fra bogen: "Danske fragtmænd gennem 100 år"

Kontaktinformationer
Frank Baadsgaard A/S

Stigsagervej 27 A

7884 Fur

Telefon:

Mobil:

Fax:

E-mail:

97 59 31 32

40 27 42 30

97 59 31 41

fb@fbfragt.dk

CVR-nr: 31493900

Til forside

40 27 42 30